Bouwkavel vinden

Wil je zelf een huis bouwen, en zoek je een kavel? Tegenwoordig kan je kavels voor een nieuwbouwhuis steeds makkelijker vinden dankzij internet. Je kan kavels proberen te zoeken direct bij gemeenten, maar alleen de grootste gemeenten hebben een beetje een overzicht. Het werkt veel sneller om op een website als Funda te kijken. Daar vind je bouwkavels van particulieren, zowel voor in het westen van bet land als in de overige delen van Nederland.

Als je zelf een eigen huis wilt bouwen, dan is het handig om je goed te informeren. Je kan een huis helemaal zelf (laten) bouwen, maar je kan ook een vooraf ontworpen huis kiezen, dat noemen we catalogusbouw. Verder is het handig om de hoogte zijn van de regelgeving op het gebied van eigen bouw.

Je moet natuurlijk wel vooraf je financiën regelen voor het bouwen van een huis. Van taxeren tot je hypotheekkosten berekenen en je huis goed verzekeren.

Lees meer op deze website over wat een bouwkavel precies is en waar je op moet letten, vooral voor wat waar een bouwkavel aan moet voldoen. We hebben diverse tips om op te letten als je een bouwkavel koopt.

2 gedachten over “Bouwkavel vinden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten