Verplichtingen

De bouwstenen van een hypotheek

Essentiële elementen bij het kiezen van een hypotheek zijn;
– de rente
– de looptijd
– de aanvullende verplichtingen

Vaak willen de aanbieders deze elementen verstoppen achter mooie kreten als levensloopbestendige hypotheek en andere mooie woorden. Maar vergeet niet dat het niet ingewikkelder dient te worden dan deze drie elementen. Hieronder licht ik zeer globaal toe waar je op kan letten bij de aanvullende verplichtingen.

De aanvullende verplichtingen

Dit is de franje en de tierelantijnen. Hier wordt uiteindelijk het geld mee verdiend. Denkt u dat u een gunstige hypotheek gevonden heeft, blijkt dat er aanvullende eisen gesteld worden die zo duur zijn dat het misschien beter is om bij andere aanbieders te vergelijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering als voorwaarde gelden. U bent trouwens nooit verplicht de levensverzekering bij dezelfde hypotheekaanbieder af te sluiten en bent vrij om ook hierbij rond te shoppen. Ook dit hoort bij een goed hypotheek advies.

Vraag dus direct wat de aanvullende verplichtingen zijn en welke levens- en andere verzekeringen moeten worden afgesloten. Vaak stoppen ze deze kosten in de totaalsom, zonder dat deze zichtbaar worden. Vraag naar de absolute kosten van deze extra’s.Mobiele versie afsluiten