Hypotheek rente

Hoe krijg je de goedkoopste hypotheekrente?

Het aanbod aan hypotheken is overweldigend. Kennelijk wordt er een hoop op verdiend. En daarom moet je er dus ook een hoop op kunnen besparen. Ik geef je tips om een goede hypotheek te kiezen.

Een onafhankelijk hypotheek advies krijgt u alleen bij een onafhankelijke instelling. Dat wil zeggen dat in principe alle gunstige hypotheek aanbieders in aanmerking kunnen komen mits zij een gunstige offerte kunnen leveren. Bij de keuze van uw hypotheek komt meer kijken dan de hypotheekrente en hypotheek aflossing. Er zijn andere factoren die ook belangrijk zijn bij het hypotheek advies. Factoren die bij de verschillende hypotheekaanbieders nogal verschillen.

Het gaat nooit alleen om de rente!

Er zijn allerlei rentevormen en combinaties daarvan mogelijk. Rentevast of variabel, hoe meer vrijheid u heeft hoe gunstiger dit is. Lees hier de uitleg over de verschillende rentevormen. Het zijn vaak de voorwaarden die bij het afsluiten van de hypotheek minder belangrijk lijken, maar waar u later mee te maken krijgt en die toch mede bepalen of een hypotheek gunstig en goedkoop is. Let u er dus op dat deze zaken bij het advies ter sprake komen, en dat u niet alleen vergelijkt op de hoogte van de hypotheek rente en het type hypotheekvorm.

Ik verwijs dan ook graag naar de drie basis elementen die volgens mij cruciaal zijn. En niets meer dan dat!
Vaak willen de aanbieders deze elementen verstoppen achter mooie kreten als levensloopbestendige hypotheek en andere mooie woorden.
Maar vergeet niet dat het niet ingewikkelder dient te worden dan deze drie elementen.

Essentiële elementen bij het kiezen van een hypotheek zijn;