Huis taxeren

Wat is mijn huis waard?

Het zal nodig zijn om zowel de waarde van uw huidige bestaande huis te bepalen, als de waarde van uw nieuwbouw woning. U zal uw huidige bestaande woning willen verkopen en de vraagprijs laten vaststellen. Uw hypotheekverstrekker vraagt een taxatierapport van de woning die u hebt gekocht.

Voor u een bod uitbrengt wilt u die droomboerderij eerst zorgvuldig laten inspecteren en taxeren. U wilt uw appartement (tijdelijk) verhuren en de economische huurwaarde laten bepalen. U wilt de herbouwwaarde van uw huis laten vaststellen, zodat u het goed kunt verzekeren. Er zijn diverse situaties te bedenken waarbij de waarde van uw woning van belang is.

Taxeren, hoe regel je dat?

Er zijn vele experts voor het taxeren van woningen. Voor je huidige bestaande huis is het mogelijk om de waardering gratis door een makelaarskantoor te laten verrichten. Dit is geen officiële taxatie, maar een voorlopige waardebepaling. Vaak is dit voldoende voor de nieuwe hypotheek voor het nieuwe nieuwbouwhuis.

De taxatie van het nieuwbouw huis ligt, als u het zelf realiseert, wat ingewikkelder. U kunt het best nadrukkelijk bij de verschillende banken navragen hoe zij hier mee omgaan.Mobiele versie afsluiten