Huis en hypotheek

Een goede hypotheek

Hoe regel je handig je financiering en hypotheek? Het aanbod aan hypotheken is overweldigend. Kennelijk wordt er een hoop op verdiend. En daarom moet je er dus ook een hoop op kunnen besparen. Ik geef je tips om een goede hypotheek te kiezen. Laat je niet afleiden door de sprookjes en andere mooie verhalen van de verkopers, maar houdt het simpel. Zorg dat jij nog begrijpt waarvoor je betaalt en hoeveel je terugkrijgt.

Tip: kijk op ons overzicht van woonverzekeringen. U leest daar alles over een voordelige inboedelverzekering voor uw huis.

Ik geef onderstaand op zeer globale hoofdlijn aan hoe je volgens mij tegen hypotheken aan moet kijken. Het geeft niet dat je uiteindelijk toch in de val loopt en dat blijkt dat bij de onafhankelijk adviseur waar je binnenloopt, het eigen product het goedkoopst blijkt (zeer toevallig niet waar?). Het gaat erom dat je de basale principes in het oog probeert te houden, ontzien van alle franje en tierelantijnen.

Huis en hypotheek

Op de volgende pagina’s geef ik meer informatie om de beste hypotheek te kiezen.
Huis taxeren; je huidige bestaande huis en toekomstige nieuwbouw huis laten taxeren,
Hypotheek berekenen; Hoe bereken je de meest gunstige hypotheek,
Hypotheek rente; wat is de meest gunstige hypotheekrente?

De bouwstenen van een hypotheek

Essentiële elementen bij het kiezen van een hypotheek zijn;
– de rente
– de looptijd
– de aanvullende verplichtingen

Vaak willen de aanbieders deze elementen verstoppen achter mooie kreten als levensloopbestendige hypotheek en andere mooie woorden. Maar vergeet niet dat het niet ingewikkelder dient te worden dan deze drie elementen.

Het voert te ver om hier diepgaand in te gaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van hypotheken. Er is niets mis mee om een keer ja te zeggen tegen zo’n adviseur die opbelt om langs te komen voor advies, of tegen je vaste bank die je dat vast wel een keer vraagt. Zij kunnen jou, als je dit eerlijk vraagt, heel goed aangeven wat een goede deal is en waar je op moet letten. Laat je informeren. Bekijk de website Consumenten nieuws voor meer advies over hypotheken of Tips voor Rijk worden. Of bezoek de website Hypotheekberekenen.nl voor meer informatie over het berekenen van de hypotheekrente.

Meer weten over de financiën rondom uw huis? Vind hier alle informatie over een woonverzekering of inboedelverzekering. Of kijk bij deze tips.

Mobiele versie afsluiten