Catalogusbouw

Kies een standaardwoning van een aannemer

Als je je huis wil bouwen, dan is er niets mis mee om direct een catalogus-aannemer te betrekken. Deze aannemer heeft een aantal standaardwoningen in zijn oeuvre en neemt het gehele proces van ontwerp, bouwvergunning en realisatie van het huis voor zijn rekening.
Catalogus-bouwers hebben een breed scala aan mogelijke woningen in portefeuille en kunnen deze woningen snel en voordelig realiseren.
In Nederland zijn diverse partijen actief die op een goede en plezierige manier deze diensten aanbieden. Je kan diverse aannemers uitnodigen en kijken wie de economisch meest gunstigste aanbieding heeft.

Denk aan alle risico’s

Het vroegtijdig inschakelen van een aannemer neemt vele zorgen en risico’s bij je weg. Je voorkomt risico’s zoals een overschrijding van het budget omdat het ontwerp te duur is geworden, vertraging omdat je zelf het project aanstuurt maar daar niet altijd tijd en/of energie voor hebt, en een ontwerp dat uiteindelijk zo moeilijk is uit te voeren dat het of duurder wordt, of lelijker. Kortom, met een catalogusaannemer zijn tijd, geld en kwaliteit goed beheerst. En zij zijn in staat om hele leuke villabouw te maken.

Er zijn prima voorbeelden van catalogusbouw

Schroom niet om direct naar een aannemer te stappen. Die kunnen net zo goed ontwerpen als een architect, en waarschijnlijk beter,
omdat zij weten hoe ze het straks zo mooi en goed mogelijk kunnen maken. Zij weten hoe je elke euro zo goed mogelijk kan besteden.
Dus niet om reclame te maken, maar juist om het scala aan mogelijkheden te laten zien, noem ik als voorbeeld twee aannemers. Dit is geen inhoudelijk advies, maar puur even om wat voorbeelden de revue te laten passeren! Informeer je goed bij lokale aannemers, zij zijn waarschijnlijk het beste (naam hoog te houden) en het goedkoopst (dichtbij).

Kijk om een idee te krijgen eens naar de website van Livingstone. De woningen zien er vrolijk en volwaardig uit. Er is een brede keuze in allerlei typen en architectuurstijlen, van klassiek tot modern.

Als je iets meer tailor-made wil, dan kun je ook gewoon een naburige aannemer bellen voor de mogelijkheden. Veel aannemers zijn goed bekend met het bouwen van villa’s. Kijk bijvoorbeeld eens naar Ter Steege Villabouw. Van Patricierswoning, Notariswoning tot de zogenaamde Somerset. Hartstikke leuk!Mobiele versie afsluiten