bouwkaveltekoop.com

Bouwkavel Nederland


Bouwkavels
Zelf bouwen
Nieuwbouw
Vakantiehuis
Hypotheek
Meer informatieBeschikbare bouwkavels bij particulieren

Hoe kan ik bouwkavels vinden die worden aangeboden door particulieren?
Het wordt steeds makkelijker om bouwkavels te koop te vinden. Via internet kan je via websites als Funda eenvoudig het aanbod van bouwgrond vinden. En de overheid probeert de markt ook transparanter te maken via websites zoals Particulier Opdrachtgeverschap.nl. Je kan op de volgende plekken kijken voor bouwkavels van particulieren. Ik heb de websites op volgorde van overzichtelijkheid en actualiteit geplaatst.
1. De website Particulier Opdrachtgeverschap
De website Particulier Opdrachtgeverschap of ZelfbouwinNederland.nl biedt een uitgebreid overzicht van bouwkavels. Via de knop bouwlocaties kunt u direct alle aangemelde zelfbouwlocaties op de kaart zien. Op de kaart staat aangegeven hoeveel bouwkavels er in welke gemeente aangeboden worden. Aanbieders zijn zowel particulieren, via makelaars, als gemeenten. Medio 2018 zijn er 1130 kavels aangemeld. Het aanbod lijkt redelijk actueel, vrijwel zo goed als bijvoorbeeld funda.
2. Funda van de NVM
Funda is de website van alle makelaars die zijn aangesloten bij de NVM. Dit zijn doorgaans de grootste makelaars van Nederland. Bezoek Funda. Selecteer een plaats (of postcode) en laat de overige keuzes oningevuld. Er volgt een overzicht met resultaten; dit is doorgaans een groot aanbod van honderden of duizenden woningen. Aan de linkerzijde van het scherm kan gekozen worden voor het 'Soort object'; selecteer daar de keuze 'Bouwgrond'. Nu volgt een overzicht van alle beschikbare bouwgrond die te koop wordt aangeboden.
Het is helaas niet mogelijk om op deze wijze meerdere plaatsen te selecteren; dat kan wel als de keuze 'Uitgebreid zoeken' wordt gemaakt.
3. Snuffelmarkt-websites zoals Marktplaats en Speurders
Particuliere verkopers gaan bouwkavels steeds vaker aanbieden op websites zoals op Marktplaats.nl en Speurders.nl.
Vul bij Marktplaats rechtsboven in het zoekschermd 'kavels' in; je komt dan rechtstreeks op de resultaten van de categorie 'Woningen, koop', subcategorie 'Kavels' uit. Op de website van Speurders kan rechtstreeks worden gekozen voor Bouwkavels en grond.
Vinden bouwkavel op internet

Het is dus al met al in de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden om te koop staande bouwkavels te vinden. Via websites als Funda.nl en Particulier Opdrachtgeverschap.nl / ZelfbouwinNederland.nl is redelijk goed te zien wat er aangeboden wordt. En je kan natuurlijk altijd navraag doen bij een lokale makelaar, die weten wellicht de actuele stand van wat er mogelijk gaat spelen. Bedenk dat bij het kopen van een bouwkavel, je wel extra op een aantal zaken moet letten.

Meer weten
Meer weten over het vinden en kopen van een bouwkavel? Kijk op de volgende pagina's;bouwkaveltekoop.com - Bouwkavels - Leuke Links